2024. április 19. - Emma

Fideszes javaslaslatok az SZDSZ-ben

Fideszes országgyűlési javaslatokat léptetne életbe az SZDSZ a jobboldali vezetésű salgótarjáni önkormányzatban, így például azt kezdeményezi, hogy a városvezetők egyhavi bruttó bérüknek megfelelő összegű büntetést fizessenek, ha a költségvetési hiány mér
2008. november 25. kedd 16:25 - Hírextra
Ercsényi Ferenc (SZDSZ) a párt önkormányzati szereplői által kidolgozott javaslatcsomagot ismertetve elmondta: az országgyűlési kiadási plafonhoz hasonlóan ajánlják annak elfogadását, hogy a 2009. évi költségvetés működési kiadási főösszege ne haladhassa meg a 2008. évi kiadási főösszeget, valamint a működési célú hitel se lehessen több, mint az idén.

A Fidesz parlamenti frakciója által beterjesztett, a közvetlen felelősséget célzó törvényjavaslat szellemében javasolják továbbá, hogy a város polgármestere, alpolgármeserei és jegyzője egyhavi bruttó bérüket büntetésül fizessék be a költségvetésbe, ha a működési kiadás főösszege és a hiány mértéke meghaladja a tervezettet.

Az SZDSZ önkorlátozó intézkedéseket is bevezetne jövőre, a többi között az önkormányzati cégvezetői jutalmak 50 százalékának felfüggesztését, a képviselők és a külső bizottsági tagok tiszteletdíjának 10 százalékos csökkentését, valamint juttatásainak, kedvezményeinek eltörlését.

Ercsényi Ferenc képviselő a jövő évi költségvetési koncepció tárgyalásához adta be a javaslatcsomagot. Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester úgy reagált, hogy erről akkor tudnak majd vitázni, ha elolvasták, de hozzátette: "2006 óta magunkon kezdtük az önmérsékletet, nem veszünk fel jutalmat, korlátozzuk a telefon- és autóhasználatot."

Eötvös Mihály (MDF) alpolgármester szerint komoly megszorító intézkedéseket kell tenni jövőre, de "annak okozója nem a városi gazdálkodás elmúlt két éve lesz". Megjegyezte: néhány dolgot biztosan meg kell valósítani az SZDSZ javaslatából, "ha akarjuk, ha nem".

Az SZDSZ csomagja - amely a társadalmi megbízatású alpolgármesteri posztot és a képviselői alapot is megszüntetné - számításaik szerint 120-120 millió forintos kiadáscsökkenést, illetve bevétel-növekedést eredményezne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását