2024. április 29. - Péter

Új egészségház Fóton?

Egy új egészségügyi központ építése ügyében indult helyi népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtés a Pest megyei Fóton; az összegyűlt íveket eljuttatták a helyi választási irodákhoz ellenőrzésre - közölte az akciót indító egyik civil szervezet tagja kedden
2008. február 5. kedd 14:35 - Hírextra
Lévai Sándorné a Közös Jövőnk Egyesület támogatásával az önkormányzatban mandátumot szerzett képviselő elmondta, hogy a 17 ezer lakosú városban megfelelő módon működik egy egészségügyi központ, amelynek épülete felújításra szorul. A város vezetése viszont megállapodott a Szirtinveszt Kft.-vel, e szerint a társaság 300 millió forint értékben ingyenesen felépítene egy új egészségügyi intézményt Fót központjában. Ezt azonban három civil szervezet is elutasítja, s ezért indult meg az aláírásgyűjtés - tette hozzá.

A kezdeményezés eredményeként 2.112 aláírás gyűlt össze, 600-zal több, mint amennyi a helyi népszavazás kiírásához, a lakosság arányának megfelelő 10 százalékhoz szükséges. Amennyiben a bizottság hitelesíti az aláírásokat, úgy várhatóan április végén megtarthatják a szavazást, ahol arra várnak választ, hogy maradjon-e a régi épület, vagy épüljön új egészségközpont, utalt rá a szervező.

Az új központ által az építést támogatók szerint modern épületbe költözhetne az intézmény. Ellenzői viszont attól tartanak, hogy felépítése esetén a helyi egészségügyi ellátás megmaradna ugyan önkormányzati közfeladatként, de a működtetés feltételeit egy magántulajdonosi kör diktálhatná. Ezáltal pedig a lakosság kiszolgáltatottá válhat, hívta fel rá a figyelmet Lévai Sándorné.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását