2024. május 11. - Ferenc

Meglopta saját anyját

Meglopta édesanyja megtakarított pénzét egy 30 éves győri férfi, s hogy ne tűnjön fel, a hiányt hamis húszezresekkel pótolta - közölte Reinhoffer Csaba alezredes, a győri kapitányság vezető-helyettese sajtótájékoztatón kedden Győrött.
2008. február 5. kedd 14:31 - Hírextra
Tájékoztatása szerint az 56 éves asszony az egyik belvárosi élelmiszerüzletben akart fizetni a hamis pénzzel, de pénztárosnak feltűnt a bankjegy rossz minősége.

A nő értetlenül állt a helyzet előtt, és a rendőrség közreműködését kérte az ügy tisztázására, mondván, vannak még hasonló bankjegyei.

A házkutatás során még további 11 darab hamis húszezer forintos került elő. A rendőrség pénzhamisítás bűncselekmény miatt indított nyomozást. A gyanú az asszonnyal egy háztartásban élő fiára terelődött - mondta a kapitányság vezető-helyettese. A fiatalember elismerte, hogy ellopta, majd "kipótolta" anyja pénzét, de azt nem ismerte el, hogy hamisított - számolt be a további részletekről Rátkai Károly alezredes.

Közlése szerint a hamisítvány rossz minőségű, az eredetinél jóval vastagabb, mivel a hamisító két lapból ragasztotta össze. Hiányzik belőle a biztonsági szál és azonos sorozatszámú valamennyi, tehát a másolatok ugyanarról a valódi húszezer forintos bankjegyről készültek.

A pénzhamisítás ötéves börtönbüntetéssel fenyegetett bűncselekmény - közölte az alezredes. Lopás ügyében nem vizsgálódnak, mert a férfi édesanyja ezt nem indítványozta.

A gyanúsított büntetlen előéletű, munkanélküli, szabadlábon védekezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását