2024. április 27. - Zita

Nem biztos, hogy utazik Gyurcsány

Tom Lantos egészségi állapotától függ, elutazik-e Washingtonba csütörtökön Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - értesült kormányközeli forrásból kedden az MTI. A miniszterelnökhöz közeli források a távirati irodának úgy fogalmaztak, hogy kedden délután, a La
2008. február 5. kedd 10:55 - Hírextra
A magyar származású demokrata párti politikus, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke ugyanis kezelésre jár, ami nagyon megviseli a szervezetét.

Daróczi Dávid kormányszóvivő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Az MTI washingtoni tudósítója a családhoz közeli forrásból kedden hajnalban arról számolt be, hogy elmarad Tom Lantos csütörtökre tervezett kitüntetése Washingtonban, mert az amerikai kongresszusi képviselő betegsége miatt nem tudja átvenni a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét.

A budapesti születésű politikusnak Gyurcsány Ferenc adná át a magas állami kitüntetést, a politikus 80. születésnapja és visszavonulása alkalmából. Az ünnepséget Tom Lantos meggyengült állapota miatt eleve a politikus washingtoni otthonába tervezték. Az eseményen George Bush amerikai elnök is részt venne.

Tom Lantos január elején jelentette be, hogy nyelőcsőrákja miatt visszavonul a politikától, az idei választásokon már nem indul újra a képviselőházi mandátumért. A befolyásos politikus - aki február 1-jén töltötte be 80. életévét - akkor még úgy nyilatkozott, mandátumának hátralevő idejében lelkesedéssel folytatja munkáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását