2024. április 19. - Emma

Hillerrel tárgyalt Tasnádi

Az Európai Kulturális Fővárosa (EKF) program öt fő projektjéből négy az eredeti terveknek megfelelően valósul meg, a Nagy Kiállítótér is elkészül, de lehet, hogy más helyszínen - mondta Tasnádi Péter, Pécs polgármestere hétfőn Budapesten újságíróknak, miu
2008. február 4. hétfő 18:44 - Hírextra

A polgármester elmondta: a Nagy Kiállítótér esetében vetődtek fel különböző kockázati tényezők, amelyeket vizsgálnak. Ha az eredeti helyszínen nem is, de mindenképpen megvalósul a Nagy Kiállítótér, illetve a Múzeum utca felújítása - közölte.

A kiállítótér esetében - folytatta - a pécsi püspökség által támasztott igények, valamint a régészeti feltárások miatt jelentősen megnövekedtek a kockázati tényezők.

Hozzátette: valamennyi beruházást 2010-ben átadják, de a regionális tudásközpont várhatóan 2010 nyarára készül el.

Tasnádi Péter elmondta, hogy a kulturális miniszterrel folytatott megbeszélésének nem volt tárgya a beruházások megvalósítása, azokról Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszterrel egyeztetnek, és konszenzusra is jutottak, de a megállapodásról a miniszterrel közösen számolnak be.

A polgármester azt mondta, az önkormányzati miniszterhez hasonlóan ő sem látja szükségét kormánybiztos kinevezésének.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter arról számolt be, hogy az Európai Kulturális Főváros programegyüttes minden lényeges kérdésében megállapodott az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Pécs vezetőivel, az idei programokat több mint 300 millió forinttal támogatja a tárca.

Tasnádi Péter hozzátette: a 300 millió forinton túl a város az idei programokhoz további 150 millió forintot biztosít.

A miniszter a 2008-as programokról elmondta: olyan programokat támogatnak, mint a balkáni zenei fesztivál, illetve a Zsolnay életéről és tevékenységéről készülő film.

A szaktárca vezetője kitért arra is, hogy tíz napon belül egy művészeti tanácsot kérnek fel, amelynek az lesz a feladata, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program kulturális, művészeti eseményeiről elkészítse, folytassa és befejezze a koncepcióalkotást.

A koncepciót először Pécs önkormányzata, majd az oktatási és kulturális miniszter elé terjesztik.
Tasnádi Péter, Pécs polgármestere azt mondta, hogy a miniszter által említett programokon túl támogatni fogják az országos színházi találkozót, továbbá a filmünnepet is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását