2024. május 3. - Tímea, Irma

Fejenként 250 ezer eurót kaphatnak

Amennyiben a német válogatott megnyeri a június 7-én kezdődő, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságot, a labdarúgók rekordot jelentően fejenként 250 ezer euróval gazdagodnak - ez 150 százalékos prémiumnövekedést jelent a 2004-es kontinensviadalh
2008. február 4. hétfő 16:43 - Hírextra

A jutalmazás mértékéről a csapattanács állapodott meg a szövetség vezetőivel.

"A játékosok ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy pénzt csak akkor látnak, ha legalább a csoportküzdelmeket sikerrel veszik" - mondta Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere. Ez egyébként hasonló szabályozás, mint a 2006-os vb-n, ott azonban 300 ezer euró járt volna a végső győzelemért (a hazai környezetben játszó Nationalelf végül harmadik lett).

Ha a németek eljutnak a negyeddöntőig a nyári kontinensviadalon, fejenként 50 ezret kapnak, az elődöntő 100, az ezüstérem pedig 150 ezret ér. Bierhoff elmondása szerint a prémium egy részét a 2011-es németországi női vb szervezőbizottságának utalják majd át a futballisták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását