2024. május 2. - Zsigmond

Mehet a diákhitel közvetlenül az egyetemnek

Februárban kísérleti jelleggel néhány felsőoktatási intézményben a költségtérítéses hallgatók már élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak utalják a diákhitelt - olvasható a Diákhitel Központ honlapján.
2008. február 3. vasárnap 10:55 - Hírextra

Februárban kísérleti jelleggel már néhány felsőoktatási intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen, a Debreceni Egyetemen, a Kecskeméti Főiskolán és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központján (régi Berzsenyi Dániel Főiskola) a költségtérítéses hallgatók már élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A kormány január 23-i ülésén módosította a diákhitelről szóló jogszabályt. Ezentúl, amennyiben a hallgató úgy rendelkezik, az igényelt diákhitelének általa meghatározott részét közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalja a Diákhitel Központ. Ennek az a feltétele, hogy az intézmény együttműködési megállapodást kössön a központtal.

Ezzel a megoldással a hallgató a költségtérítés összegét a diákhitelből finanszírozhatja úgy, hogy az intézmény megelőlegezi a beiratkozotti státuszát, mintha a félév kezdetével befizette volna a tandíjat vagy a költségtérítést.

A Diákhitel Központ tervei szerint az engedményezés országos bevezetése 2008 szeptemberére várható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását