2024. április 26. - Ervin

Gyurta csak ötödik lett

Az augusztusi, pekingi olimpia vadonatúj uszodája, a "Water Cube" avatóversenyén Gyurta Dániel - legjobb európaiként - az ötödik lett a 100 m-es mellúszás döntőjében, 1:03.66 perces idővel.
2008. február 2. szombat 21:05 - Hírextra
A 200 méteren rövidpályás Európa-bajnok, s e távon athéni ötkarikás ezüstérmes a selejtezőben a negyedik időt érte el 1:03.15-tel, a finálét a japán Tateisi Ryo nyerte 1:01.58 perccel.

"Gyurta Dani közvetlenül a kőkemény dél-afrikai edzőtábor után, az átállás nehézségeivel is megküzdve állt rajthoz az uszodaavató tesztviadalon, az eredményét ennek a tükrében kell nézni. Nem véletlen, hogy a többi európai nagyágyú, így például a lengyelek olimpiai bajnoknője, a világcsúcstartó Otylia Jedrzejczak sem tudott nyerni 200 pillangón - értékelt itthonról Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek. Akik "munkából" mentek a pekingi versenyre, hasonlóképpen szerepelnek, ilyenkor képtelenség csúcsformát nyújtani, nagy időt menni. Viszont arra kiválóan alkalmas a jelenlét, hogy az ember kipróbálja, megismerje azt az uszodát, ahol augusztusban már élesben, az olimpián fog versenyezni."

A kínai főváros "Vizes Kockájában" zajló úszóvetélkedőn háromfős magyar csapat vesz részt, a dél-afrikai edzőtáborból - Turi György vezetőedző irányításával - Szepesi Nikolett és Cseh László, a Kőbánya SC két kiválósága tartott még Gyurtával. Szepesi fő számaiban, 100 és 200 m háton a hét elején próbál szerencsét, míg az olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-győztes Cseh - aki 200 m vegyesen vasárnap, 400-on pedig hétfőn indul - mellúszásban, a számára szokatlan terepen már átesett a tűzkeresztségen. A 200-as előfutamokban élete legjobbját produkálva, 2:14.16 perccel másodikként lett döntős, míg Gyurta 2:15.20-szal a harmadik legjobb teljesítményt mondhatta a magáénak a vasárnapi finálé előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását