2024. május 3. - Tímea, Irma

Vesztegetés és okirat-hamisítás az okmányirodában

Vesztegetéssel és okirat-hamisítással gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda azt a budapesti okmányirodai ügyintézőt és afrikai menekült társát, akik legkevesebb negyven külföldit és néhány magyar állampolgárt juttattak jogosulatlanul magyar jogosítványhoz -
2008. február 1. péntek 10:44 - Hírextra
Hivatalos személy által elkövetett, közokirat-hamisítással és kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció elleni osztálya az okmányirodai ügyintézőt és csaknem negyven társát - tájékoztatta a lapot Kapus Sándor alezredes, az osztály vezetője. Hozzátette: az ügyet vádjavaslattal a napokban zárták le.

A 2005-ben kezdődött a bűncselekményben a jogosítványok honosításáért a kérelmezők száz- és kétszázezer forint körüli összegeket fizettek a fő szervezőnek. A nyomozásban az is kiderült, hogy a Niger, Kongó, Zaire által állítólagosan kiállított vezetői engedélyek hamisak voltak.

A honosított okmány könnyebbséget jelentett az Európai Unió területén való szabad mozgásban, illetve a jogellenes bevándorlók az esetleges ellenőrzéskor ezzel tudták magukat igazolni. Szakértők szerint így a bűncselekmény nemcsak a közlekedés biztonságára jelentett veszélyt, hanem migrációs és egyben nemzetbiztonsági kockázatot is rejtett magában - olvasható a cikkben.

Az alezredes tájékoztatása szerint az eljárásban húsznál több gyanúsítottat vontak eddig felelősségre, és legalább ugyanennyi ellen elfogatóparancsot adtak ki. A fő szervező afrikai férfi is szökésben van, őt európai elfogatóparanccsal keresik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását