2024. április 27. - Zita

Magyar Gárda-ügy Mosonmagyaróváron

A szabad demokraták Győr-Moson-Sopron megyei választmánya elítéli, hogy a mosonmagyaróvári önkormányzat fideszes és MDF-es képviselői megakadályozták a Magyar Gárda nemkívánatos szervezetté nyilvánítását a csütörtöki közgyűlésen.
2008. február 1. péntek 13:15 - Hírextra
"A Magyar Gárdának, amely a fasiszta hagyományokra épít, félelmet kelt, a nemzeti hagyományokat megcsúfolja, nincs helye sem Magyarországon, sem a megyében, sem pedig Mosonmagyaróváron" - olvasható a pénteken az MTI-hez eljuttatott iratban.

A liberálisok szerint a Fidesz és az MDF mosonmagyaróvári önkormányzati képviselői ezzel a lépésükkel "cinkosságot vállaltak a szélsőjobboldallal".

A közlemény rámutat: a Fidesznek minden szavazóra, így a szélsőjobboldaliakra is szüksége van a rövidesen sorra kerülő népszavazáson.

"Céljuk világos, mindenáron megszerezni a hatalmat a vezérnek, Orbán Viktornak" - szögezi le a dokumentum.

Az SZDSZ Győr megyei választmánya felszólítja a Fidesz és az MDF megyei vezetését, hogy határolódjanak el a mosonmagyaróvári önkormányzati képviselők ezen cselekedetétől, s bármely megnyilvánulástól a megyében, amely a Magyar Gárdával és a fasiszta ideológiával közösséget vállal.

A Fidesz-MDF többségű mosonmagyaróvári önkormányzat egy fideszes önkormányzati képviselő javaslatára csütörtökön vette le ülésének napirendjéről a Magyar Gárda nemkívánatos szervezetté nyilvánításáról szóló polgármesteri előterjesztést.

A Fidesz és az MDF támogatásával polgármesterré választott Szabó Miklós - aki az MDF Győr-Moson-Sopron megyei elnöke - írásos előterjesztésében azt javasolta, hogy a testület szögezze le: nemkívánatosnak tekinti a Magyar Gárdát és társszervezeteit a városban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását