2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Energiahatékonysági terveket értékeltek

Kongresszust tartottak az uniós tagállamok nemzeti energiahatékonysági terveinek értékeléséről, ismertetéséről, valamint az Európai Bizottságnak, január 28-án, a klímaváltozással kapcsolatosan előterjesztett javaslatáról.
2008. február 1. péntek 10:30 - Hírextra
A tanácskozáson részt vett az Európai Bizottság, a 27 európai tagállam számos európai parlamenti és honi országgyűlési képviselője, valamint a klímaváltozással és megújuló energiákkal foglalkozó európai szervezetek delegáltjai is.

Hazánkat ezen a eseményen Dr. Nagy Andor (KDNP) képviselte, aki előadóként tájékoztatást adott a magyar energiahatékonysági cselekvési terv célkitűzéseiről. A képviselő elmondta, hogy véleménye szerint az energiahatékonysággal kapcsolatos összeurópai elképzelések a magyar energiapolitika szempontjából is a legfontosabb és leghasznosabb elképzelések. Ugyanakkor véleménye szerint a szocialista örökséggel rendelkező, fejletlenebb államokra az évi 1 százalékos energiahatékonysági cél óriási terheket ró, amelyet az államok saját erőből csak óriási áldozatok árán, vagy sehogyan sem tudnak végrehajtani.

Ezért javasolta, hogy az Európai Unió strukturális és kohéziós alapjainak költségvetési felülvizsgálata során, növeljék az energiahatékonyságra fordítható támogatások összegét. A megnövelt támogatást a szocialista örökséget magukkal hozó, fejletlenebb tagországok támogatására kellene fordítani, de azzal a szigorú feltétellel, hogy az csak az energiahatékonysági célok megvalósítására fordítható.

A kongresszus legfontosabb üzenete egyébként az volt, hogy felhívta a jelenlévő, hazájukat képviselő parlamenti képviselőket, gyakoroljanak nyomást a tagállamuk kormányaira annak érdekében, hogy az Európai Bizottság január 23-ai klímaváltozással kapcsolatos javaslatait a tagállamok kellő komolysággal kezeljék, fogadják el, hogy az minél hamarabb megjelenhessen az EU kötelező jogszabályaiban.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását