2024. április 29. - Péter

EU pénzből építkezik Nyíregyháza

Az Európai Unió támogatásával, egy már elfogadott, integrált városfejlesztési program alapján mintegy 10 milliárd forint értékű beruházást tervez 2013-ig Nyíregyháza - közölte Csabai Lászlóné polgármester, az önkormányzat csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2008. január 31. csütörtök 12:49 - Hírextra
Az Észak-Alföldi Régió három megyeszékhelyének, Debrecennek, Nyíregyházának és Szolnoknak együttesen 12 milliárd forint összegű fejlesztési keretet határoztak meg, amelyből Nyíregyháza pályázat alapján legalább négymilliárd forint támogatást szeretne elnyerni - mondta a helyhatósági vezető.

Hozzátette: a több pénzt az önkormányzati önerő, illetve a beruházásokba bevont vállalkozói tőke adja majd.

A csaknem 120 ezer lakosú nyírségi nagyvárosban már elkészült az úgynevezett elő-akcióterületi terv, amelyet a lakossági vélemények figyelembe vételével március végéig véglegesítenek, s ennek alapján nyújtják be a pályázatot.

Csabai Lászlóné tájékoztatása szerint a nyíregyházi önkormányzat integrált városfejlesztési stratégiájában a belváros, az Érkerti, az Örökösföldi és a Huszár lakónegyed rekonstrukciója, valamint a volt katonai laktanyák épületeinek korszerűsítése és funkcióváltása szerepel.
A konkrét beruházási terveket a sajtótájékoztatón Kézy Béla, a készítő Megakom Kft. ügyvezető igazgatója és Szilágyi György, a Híd az együttműködésért Kht. programmenedzsere ismertette.
A leghamarabb induló fejlesztésről, a nyíregyházi belváros rehabilitációjáról elhangzott: átépítik a település híres piacát, amelynél szeretnék megtartani a hagyományos szabadkereskedelmi jelleget, s remélhetőleg ez az igény találkozik majd a lakosság döntő részének egyetértésével is.
A városháza korszerűsítésével az ügyintézés egy helyen történő kialakítását tervezik, bővítik a házasságkötő termet, rendbe teszik a Síp és Egyház utca környékét, a Nyírvízpalotát, a Bessenyei tér épületeit, tovább épül a belső körút, és szó van a művelődési központ rekonstrukciójáról vagy új létesítmény létrehozásáról.

Szerepel a tervekben az evangélikus, görög és római katolikus, ortodox, illetve a református templom, valamint az izraelita zsinagóga környezetének megszépítése is.

A polgármester hangsúlyozta: a belváros rehabilitációja parkok és építési területek kialakításával is jár, az utóbbi a vállalkozásoknak ad lehetőséget különböző befektetéseikhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását