2024. április 20. - Tivadar

Bontják az illegális óriásplakátokat

Eddig hét illegálisan felállított óriásplakátot és annak tartószerkezetét bontatta el az újbudai önkormányzat, de további 32 táblát is eltávolítanak a köz- és magánterületekről február 14-ig - jelentette be Molnár Gyula (MSZP), a XI. kerület polgármestere
2008. január 31. csütörtök 15:38 - Hírextra
A polgármester egy a XI. kerület és Budaörs határában illegálisan felállított óriásplakát felszámolásánál újságírók előtt elmondta, hogy a városrészben mintegy 800 engedély nélküli reklámtábla van.

"Mi azt mondtuk, hogy ilyen típusú reklámtábla a kerületben ne álljon, nem állhat, kezdeményeztünk egy tárgyalást a reklámszövetségekkel és azt kértük, hogy ők maguk bontsák el ezeket a táblákat, azt vállaltuk, hogy 200 helyet kijelölünk, ahol legális építési engedéllyel ezeket a táblákat fel lehet állítani" - mutatott rá a polgármester.

Hozzátette: a reklámszövetségek ezt a kezdeményezést elutasították, mert keveselték a 200 helyet, ezután az önkormányzat megtette a megfelelő jogi lépéseket: az illegális reklámtáblák tulajdonosait felszólították azok elbontására, majd az önkormányzat maga kezdte bontani a táblákat.
Szántai Tamás, a táblák elbontásával megbízott cég vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a XI. kerületben összesen 800-1.000 reklámtábla található, érvényes építési engedéllyel azonban csak ezek mintegy 10 százaléka rendelkezik.

Egy tábla elbontása mérettől, az elhelyezés módjától és a tárolási idő hosszúságától függően 100 és 900 ezer forint között van - tette hozzá.

A cégvezető rámutatott, hogy a XI. kerületben jelenleg határozat tiltja a 12 négyzetméternél nagyobb táblák elhelyezését, míg az egy négyzetméternél kisebb táblákra nem kell engedélyt kérni.
Az önkormányzat, az említetteken kívül, további 112 táblára adott ki bontási határozatot, de ezeket csak később számolják fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását