2024. május 6. - Ivett, Frida

Biztonságosabbá válhat Miskolc vízellátása

Biztonságosabbá válhat Miskolc vízellátása, miután az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő társaság kétéves megállapodást kötött a térség legnagyobb vízszolgáltatójával, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt.-vel; a szerződést csütört
2008. január 31. csütörtök 15:20 - Hírextra
A borsodi megyeszékhely vízellátását elsősorban a bükki karsztvízbázisra alapozza, ám az utóbbi két évben bebizonyosodott, hogy ez sérülékeny. Tavalyelőtt több ezren betegedtek meg a fertőzött ivóvíztől és az elmúlt évben is történt hasonló szennyeződés.

Az önkormányzat kizárólagos tulajdonában levő Miskolci Vízművek (Mivíz) Kft. saját forrásból és pályázati pénzből monitoringrendszert építtetett ki, amely időben jelzi a bükki karsztvíz esetleges szennyeződését.

Ez a rendszer tavaly sikeresen vizsgázott, ugyanakkor vis maior bármikor bekövetkezhet. Ezért vált szükségessé, hogy az ÉRV-vel együttműködési megállapodást kössünk - mondta Korózs András a Mivíz igazgatója.

Kovács Zsolt, az ÉRV vezérigazgatója arról szólt, hogy a 600 ezer fogyasztót ivóvízzel ellátó társaság naponta 25 ezer köbméter vizet tud biztosítani bármennyi ideig Miskolcnak, a szerződés alapján köbméterenként 100 forintos rögzített áron.

Korózs András pedig hangoztatta: ez a megállapodás hozzájárul ahhoz, hogy Miskolcon ne legyen vízhiány a bükki karsztok esetleges szennyeződése esetén sem, s a városlakók minden körülmények között egészséges és elegendő vízhez jussanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását