2024. április 29. - Péter

Szénszünet az Altaj Köztársaságban

Az Altaj-hegység egyes részein erős felmelegedés folytán alig mínusz 34 Celsius-fokra emelkedett a hőmérséklet az eddigi mínusz 35-40-ről, így ezeken a vidékeken csütörtökön, ötnapos kihagyás után a felső tagozatosok már mehettek iskolába.
2008. január 31. csütörtök 15:23 - Hírextra
Ez a helyzet például Uszty-Koszinszk és Uszty-Kanyszk vidékén, de más térségekben a hőmérő higanyszála változatlanul mínusz 39-43 Celsius-fok körül rostokol.

Dél-Szibéria és Közép-Ázsia találkozásánál, Kazahsztán, Kína, Mongólia és Oroszország területén elterülő hegylánc vidékén is szokatlannak számít a mostani hideg, hiszen az átlagos téli hőmérséklet mínusz 15 fok körül van.

Az Altaj Köztársasággal és többek között Mongóliával határos Tuva köztársaságban ugyancsak csikorgó hideg, mintegy mínusz 40 Celsius-fok uralkodik, s ezért nem kell iskolába járni már egy hete, de a gyerekek nem élvezhetik felhőtlenül a váratlan szünetet: Kizilben, a köztársaság fővárosában, továbbá mindenhol, ahol működik a mobiltelefon-hálózat, a tanárok SMS-ben adják fel a leckét.

A tuvai gyerekek egyébként januárban a hideg miatt 12 tanítási napot vesztettek, ezért az ottani oktatási minisztérium ajánlja az iskoláknak, hogy szervezzék meg az elmulasztott órák pótlását főleg a felső tagozatosoknak a déli óráktól kezdődően, amikor már nincs annyira hideg, mint reggelenként.
Moszkvában egyelőre eléggé enyhe a tél, 0 és mínusz 5 fok körüli a hőmérséklet többnyire, de a Távol-Keleten, Oroszország déli részein és a közép-ázsiai országokban szokatlanul hideg az időjárás, és olyan helyeken esik a hó, ahol ilyet általában évekig nem látnak máskor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását