2024. május 14. - Bonifác

Megújuló városok

Megújul nyolc dél-dunántúli kisváros központja 2010-re, a beruházásokra mintegy 4,5 milliárd forintot költenek - közölte a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke szerdán Pécsett sajtótájékoztatón.
2009. január 28. szerda 22:55 - Hírextra
Feigli Ferenc beszámolt arról, hogy a tanács 3,3 milliárd forint európai uniós forrást szavazott meg Barcs, Fonyód, Tab, Szigetvár, Nagyatád, Bóly, Dombóvár és Tolna önkormányzatának a regionális operatív program erre vonatkozó pályázatára jelentkezett tizennégy város közül.

Hozzátette: a pénzből épületeket renoválnak és bővítenek, útburkolatokat újítanak fel, parkosítanak, új közösségi tereket hoznak létre, köztéri bútorokat helyeznek ki, továbbá számos közlekedésbiztonsági és közműberuházást valósítanak meg.

A grémium szocialista elnöke kitért rá, hogy reményeik szerint a települések központjaik megújításával környezetük foglalkoztatási és szociális centrumaivá válhatnak, fejlődésük a környező kistelepülésekkel egymásra épülve indulhat meg.

Megjegyezte: a beruházások ezzel párhuzamosan erősítik a helyi identitást, ez pedig hozzájárul a meglévő települési és kistérségi szintű gazdasági, közigazgatási és szociális funkciók erősítéséhet, vagy újak megjelenéséhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását