2024. május 2. - Zsigmond

130 millió dolláros adomány Bangladesnek

Egy névtelen jótevő 130 millió dollárt (22,6 milliárd forintot) adományozott a Banglades déli partjainál tavaly novemberben végigsöprő trópusi viharban megsemmisült iskolák és otthonok újjáépítésére.
2008. január 31. csütörtök 11:05 - Hírextra
Az ismeretlen jótevő adománya a szaúd-arábiai Iszlám Fejlesztési Bankon keresztül érkezett a Bengál-öböl partvidékén fekvő országba. A bangladesi gazdasági minisztérium egyik magas beosztású tisztségviselője szerint ez az eddigi legnagyobb egyéni adomány, amelyet Banglades valaha is kapott.

A tisztségviselő szerint a banktitokra vonatkozó szabályok miatt nem lehet kideríteni, hogy ki lehetett a névtelen jótevő, hozzátéve, hogy a novemberi viharkárok enyhítésére az Iszlám Fejlesztési Banknál nem gyűjtöttek segélyeket. A pénzből mintegy 500 iskola és viharmenedék felépítését tervezik.
A Szidr nevű trópusi ciklon november 15-én vonult végig Banglades déli részén, mintegy másfél millió házat rombolt le, és több mint 3300 ember életét követelte.

Banglades 2 milliárd dollár külföldi segítséget kért a ciklon által elpusztított délnyugati országrész újjáépítéséhez. Külföldi adományozók és segélyszervezetek a mostani névtelen adománnyal együtt eddig 500 millió dollárt küldtek.

A Szidr a legsúlyosabb szélvihar volt Bangladesben 1991 óta, amikor egy hasonló ciklon 148 ezer ember életét oltotta ki. A ciklon által elpusztított ültetvényeken közel 1 millió tonna rizs termett volna a világ egyik legszegényebb országának számító Banglades 140 millió lakosa számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását