2024. április 25. - Márk

Kétnapos ülést tart a Ház a jövő héten

Kétnapos ülést tart a parlament jövő hétfőn és kedden, napirendjének elfogadása biztosított - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülését követően újságírók előtt.
2008. április 17. csütörtök 12:17 - Hírextra

A házelnök tájékoztatása szerint egy benyújtott interpelláció szolgálati titkot érint, ezért ebben az ügyben tovább egyeztetnek.

Hétfőn a Ház dönt arról, hogy sürgős tárgyalással kerüljön az Országgyűlés elé a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jogállásáról, jogköréről, összetételéről és feladatairól szóló ötpárti határozati javaslat. Várhatóan lezárják a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény módosításának általános vitáját is.

Az Országgyűlés tervezett napirendje szerint a képviselők hétfőn szavaznak a géntechnológia mezőgazdasági és élelmiszer-előállítási alkalmazásáról szóló határozati javaslatról.

Kedden kezdődik a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló törvényjavaslat általános vitája, amely uniós napirendi pont, ezért a vezérszónoki felszólalások után képviselőcsoportonként egy-egy európai parlamenti képviselő is felszólal.

A napirend szerint kedden várhatóan lezárják az Országos Területrendezési Tervről szóló, valamint az elektronikus információs szabadságról szóló törvényjavaslat általános vitáját. Szili Katalin kérdésre válaszolva közölte: az állampolgári jogok országgyűlési biztosának javaslata arról, hogy a frakciók hozzák nyilvánosságra szabályzatukat, a házbizottság következő ülésén kerül napirendre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását