2024. május 18. - Erik, Alexandra

Viszik a lángot

Az Air China kínai légitársaság bejelentette, hogy az olimpiai lángvivők kiválasztásának szabályaival összhangban, továbbá a XXIX. nyári olimpiai játékok pekingi szervezőbizottságának jóváhagyásával véglegesítette a Kínán belüli lángvivők 20 fős névsorát.
2008. január 30. szerda 10:20 - Hírextra
Az Air China alelnökének, Szong Zsi-jungnak a vezetése alatt a légitársaság kiválasztotta azt a 20 jelöltet, aki mint olimpiai fáklyavivő képviseli majd a céget.

A fáklya útvonalának a következő állomásai lesznek Kínában (zárójelben a tartomány neve): Hajkou (Hajnan), Csüancsou-Hsziamen (Fucsien), Csingangsan (Csianghszi), Tajcsou-Jangcsou (Csiangszu), Kujlin (Kuanghszi), Kujjang (Kujcsou), Csunking, Cekung-Jipin (Szecsuan), Lhásza (Tibet), Sihoce-Csangcsi (Hszincsiang), Tunhuang-Csiajükuan (Kanszu), Csungvej (Ninghszia), Jangling-Hszienjang (Senhszi), Jüncseng-Pingjao (Sanhszi), Huhhot (Belső-Mongólia), Csilin (Csilin), Senjang (Liaoning), Linji-Csüfu-Tajan (Santung), Sangcsiu-Kajfeng (Honan) és Peking.
A 20 kitüntetett fáklyavivőnek nagy része lesz abban, hogy az Air China "lángra gyújtja a szenvedélyt és hozzájárul az olimpiai álom megvalósításához", 2008. május 6-a és augusztus 6-a között terjeszti a világjátékok szellemét az egész országban. Továbbá a lángvivők csapata az úton tudatosítja az emberekben, hogy az olimpiai fáklya "a béke tornyát" jelképezi. Az 1936-os berlini olimpia óta a fáklyaváltó mindig az olimpiai szellem terjesztésének egyik fő eszköze volt. Az Air China maga is egy büszke fáklyavivő, és mint a 2008-as olimpia egyetlen légitársasági partnere, a cég teljesíti azt a vállalását, hogy tevőlegesen részt vesz a játékok sikeres megrendezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását