2024. május 3. - Tímea, Irma

Van forgalmuk róla

Budapest forgalmi helyzetéről ad tájékoztatást egy internetes honlap - www.dugo.info - az információ alapján megtudható merre érdemes hétköznapokon elindulni.
2008. január 30. szerda 11:47 - Hírextra

Az egyik legégetőbb probléma megoldását tűzte ki célul az egy évvel ezelőtt indult, fiatalokból álló vállalkozás a Dugo.info Kft.: szeretnének segítséget nyújtani az autósoknak, hogy elkerüljék a dugókat és ezáltal gyorsabban tudjanak haladni.

"Eltökélt szándékunk, hogy a város csomópontjain kialakuló forgalmi dugókat számos kamera segítségével elemezzük, és a mindenkori forgalmi viszonyokról bárki részére hozzáférhetően, térítésmentesen tájékoztatást nyújtsunk" - vallják a honlap létrehozói.

A portálon a fővárosban elhelyezett több mint 100 kamera segítségével láthatók a meghatározó közlekedési pontok. Az oldal üzemeltetői hétköznapokon 7 és 19 óra között rendszeres értékelést végeznek a forgalomsűrűségről és azt öt fokozatban minősítik. A zöld szín kevés forgalmat, a sárga sűrű forgalmat, míg a piros lassú haladást jelent.

Az oldal mobiltelefonon is elérhető (http://mobil.dugo.info), így már a kocsiban ülve is megnézhető az aktuális forgalmi helyzet. A weboldalon regisztrált felhasználók pedig az általuk gyakran használt forgalmi csomópontokról ingyenesen, előre beállított időpontban kérhetnek dugó értesítőt e-mailben, vagy sms-en, ennek köszönhetően reggel, még otthon megtudhatják merre érdemes elindulni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását