2024. április 25. - Márk

Sör hetvenezer forintért

A világ legdrágább sörét kezdték árusítani a dán főváros néhány éttermében - a Vintage 1-ből egy félliteres butélia 2008 koronába, azaz csaknem hetvenezer forintba kerül. A maga nemében egyedülálló itókát a világ egyik legnagyobb sörfőző vállalata, a Carl
2008. január 29. kedd 14:09 - Hírextra

S hogy miért ilyen drága a 10,5 százalékos alkoholtartalmú "folyékony kenyér", amely csaknem 300-szorosába kerül, mint a Carlsberg "mezei" sörei? Mindenekelőtt azért, mert korlátozott mennyiségben, mindössze 600 üveget palackoztak belőle. A sört Franciaországban és Svédországban fahordókban tárolták, s ennek folytán mélybarna színű a folyadék.

A Vintage 1 zamatában aszalt szilva, karamella és vanília keveredik, így a gyártó ajánlása szerint természetes kiegészítője a sajtoknak és a desszerteknek.

A luxussör jelenleg mindössze három koppenhágai étteremben kapható. A Carlsberg azt tervezi, hogy minden évben legyárt egy-egy tételt a Vintage-ból, ám a mostani 2008 koronánál (69.671 forintnál) lényegesen magasabb áron hozza majd forgalomba, s az első években kizárólag a dán piacra szánja az exkluzív terméket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását