2024. május 6. - Ivett, Frida

Ronaldo megdöntheti Best rekordját

Cristiano Ronaldónak jó esélye van arra, hogy megdöntse Geroge Best rekordját. A nemrég elhunyt sztár egy szezonban szerzett 32 bajnoki gólja mindmáig egyszeri és megismételhetetlen rekord a Manchester Unitedben.
2008. január 29. kedd 16:49 - Hírextra
A portugál klasszis jelenleg 17 találatnál jár, és Ronaldónak még edzője, Sir Alex Ferguson szerint is jó esélye van arra, hogy megrúgja a harmincat. A skót mester azonban kijelentette, most nem fogadna játékosával.

- Egy szezonban harminc gólt rúgni iszonyatosan nehéz feladat. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy Cristianónak nagyon jó esélye van arra, hogy átlépje az álomhatárt. Ha megteszi, akkor jövőre megemelem a fizetését - nyilatkozta Sir Alex Ferguson, aki azért viccesen hozzátette, a tavalyi "vereséget" követően idén nem fogadna a portugál szélsővel.

- Tavaly megtettem, és most is azt akarja, hogy fogadjak vele, de ezúttal nem játszom. A hátralévő tizenöt bajnoki fordulóban tizenháromszor kell betalálnia. Nehéz, de nem lehetetlen küldetés, és főleg nem számára - mondta a skót mester.

A Manchester Unitednél egyébként még mindig George Best tartja az egy szezonon belüli gólrekordot. A wales-i gólvágó 32-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Ezt a teljesítményt azóta senki sem tudta megközelíteni. Cristiano Ronaldónak most sikerülhet a bravúr, és a portugált bizonyára nem a fizetés-emelés fogja motiválni, hiszen jelenleg heti 90 ezer fontot (31 millió 320 ezer forintot!) tesz zsebre.
Forrás: SamsungSport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását