2024. április 29. - Péter

Peking 2008

A műlábakkal versenyző Oscar Pistorius már nem bízik abban, hogy részt vehet a pekingi olimpián, ennek ellenére fellebbez a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) rá vonatkozó döntése ellen.
2008. január 29. kedd 11:27 - Hírextra

Az IAAF január közepén határozott úgy, hogy nem engedi indulni a dél-afrikai 400-as futót az idei nyári játékokon, mert szakértők szerint karbonszálas művégtagjai előnyt jelentenek számára riválisaival szemben.

Pistorius és ügyvédei már a döntés előtt jelezték, hogy továbbviszik az ügyet, ha a szövetség számukra kedvezőtlen ítéletet hoz, számításaik szerint azonban fellebbezésüket az olimpia előtt már nem lesz idő elbírálni.

"Benyújtottuk a fellebbezést, és minden erőnkkel dolgozunk igazunk bizonyításán, de a szükséges szakvélemények és dokumentumok beszerzése rengeteg időt igényel, így sajnos nincs remény arra, hogy időben rajtengedélyt kapjak" - szomorkodott Pistorius.

A dél-afrikai 400-as futó pekingi szereplését a nemzetközi szervezet a kölni sportegyetem biomechanikai és ortopédiai intézetében végzett vizsgálatsorozat eredményei alapján akadályozta meg, ám Pistoriusék szerint a tesztelések nem adnak teljes képet műlábairól.

"A vizsgálati eredményeket természetesen már korábban megkaptuk és többek között az Egyesült Államokban is megmutattuk szakértőknek, akik egybehangzóan állították, hogy lényegesen több elemzésre lett volna szükség a megalapozott megállapításokhoz. Éppen ezért úgy véljük, hogy további teszteléseket kell kieszközölnünk" - nyilatkozta még két hete Peet van Zyl, Pistorius menedzsere.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását