2024. május 2. - Zsigmond

Evezős vezetőket tiltottak el

Az Orosz Evezős Szövetség valamennyi tisztviselője egy évig nem jelenhet meg a nemzetközi szövetség (FISA) által szervezett eseményeken, mivel 12 hónap alatt hét orosz versenyző akadt fenn doppingvizsgálaton.
2008. január 29. kedd 15:43 - Hírextra

A FISA később majd egyeztet a Nemzetközi és az Orosz Olimpiai Bizottsággal, hogy a szankciót miként lehet érvényesíteni a pekingi olimpián. A büntetés nem vonatkozik azokra az orosz evezősökre, akik tisztán készülnek.

Az Orosz Evezős Szövetség mellékbüntetésként 75 ezer svájci frankot köteles fizetni, és meg kell térítenie a FISA számára a doppingesetekkel kapcsolatos eljárási költségeket, amelyek közel 50 ezer svájci frankra rúgnak.

2006 és 2007 júliusa között összesen hét orosz evezősről derült ki, hogy doppingolt: Olga Szamulenkova, Vlagyimir Varfolomejev, Gyenyisz Mojszejev, Szvetlana Fjodorova, Alekszandr Litvincsev, Jevgenyij Luzsjanyin és Ivan Pogysivalov egyformán kétéves eltiltást kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását