2024. április 19. - Emma

Dolgozik a GVH

Öt, illetve kétmilliós bírságot rótt a Gazdasági Versenyhivatal két, üdülési jogokat értékesítő cégre - tudta meg a HavariaPress. A Kereknap 2003 Kft. 5 millió forint, a Holiday Club Hungary Kft. pedig 2 millió forint bírságot kapott. A cégek azzal foglal
2008. január 29. kedd 18:10 - Hírextra
A leendő vásárlókat vonzó ajánlatokkal, ajándékokkal csábítják az áru bemutatását szolgáló előadásokra: kedvezményes vagy nem ritkán ingyenes üdülési lehetőséget ígérnek a részvétel fejében. A megbírságolt két cég által cserébe ajánlott ingyenes szállásutalványokkal azonban csak akkor lehetett üdülni, ha regisztrációs díjat fizetett a vendég a szállás lefoglalásakor. Ez a körülmény vagy akkor derült ki a meghívottak számára, amikor az előadáson megjelentek, vagy pedig az előadás végén, amikor a szállásutalványt átvették.

A szabad választási lehetőség ellenére a Versenyhivatal szerint a két vállalkozás megtévesztette a fogyasztókat, amikor a prezentációs előadáson való részvételre egy olyan "ajándék" szállásutalvány ígéretével vették őket rá, amely a fizetendő regisztrációs díjra tekintettel nem tekinthető ingyenesnek. A GVH más versenyjog sértő elemeket is feltárt a két vállalkozás tájékoztatási gyakorlatának vizsgálata során. A Kereknap 2003 Kft. elhallgatta a fogyasztók elől, hogy megváltoztatta a szezonbeosztást, amelynek eredményeként a magyar családok számára tipikusan üdülésre alkalmas hetekben igényelhető üdülési jog drágább árkategóriába került. A Holiday Club Hungary Kft. pedig nem tudta bizonyítani azt a - fogyasztók befolyásolására alkalmas - kijelentését, mely szerint "a kezdetek óta piacvezető szerepet tölt be az üdülési jogok hazai piacán illetve Európában dobogós helyet ért el.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását