2024. április 27. - Zita

Benyújtották a vádiratot

Előre kitervelten, nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölés és jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség N. József és fia ellen, akik a vádirat szerint 2006 decemberében meggyilkolták a Prikkel házaspárt.
2008. január 29. kedd 11:00 - Hírextra

A vádiratot az ügyészség a Fejér Megyei Bíróságnak nyújtotta be, s indítványozta a két vádlott - az 55 éves N. József és fia, a 26 éves ifjú N. József mezőszilasi lakosok - előzetes fogvatartásának fenntartását - mondta el Várhomokiné Rabi Noémi, főügyész-helyettes az MTI-nek.

A 43 éves mezőszilasi Prikkel Tamás és hasonló korú felesége 2006. december 29-én tűnt el, nagy értékű terepjárójukkal együtt.

Eltűnésük bejelentését követően a rendőrség nagy erővel kezdte meg az eltűntek és autójuk keresését, mivel a rendelkezésre álló adatok és körülmények azt valószínűsítették, hogy bűncselekmény történt.

A házaspár kiégett kocsiját, benne - mint azt a DNS-vizsgálat igazolta - a házaspár csontmaradványaival, 2007. január 4-én találták meg a Mezőszilassal szomszédos Igar község határában, egy rejtett völgykatlanban.

A kezdetben több szálon folyó nyomozás kiderítette, hogy a házaspár tízmillió forintot kölcsönzött a családi vállalkozásban autóalkatrész-kereskedéssel foglalkozó ifjú N. Józsefnek, aki azonban nem tudta törleszteni sem a kölcsönt, sem annak a kamatait.

A vádlottak 2006. december 29-én a pénz visszafizetésének ígéretével csalták a családi ház egyik traktusában működő műhelyhez Prikkeléket, ahol rövid szóváltást követően, baseballütővel, illetve az idősebb vádlott járóbotjával közösen olyan súlyosan bántalmazták őket, hogy életüket vesztették.
A nyomozás szerint az áldozatok már halottak voltak, amikor kocsiba tették őket, s Igar határában rájuk gyújtották a terepjárót. Emiatt nem minősítette a vádirat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek a bűncselekményt.

A vádlottak tettükért 10-15 évi, vagy életfogytiglan tartó szabadságvesztéssel büntethetők.
A vádlottak előzetes fogva tartásának meghosszabbításáról már a vádirat benyújtása előtt döntött a bíróság, s azt március 1-ig, illetve március 4-ig meghosszabbította - közölte az MTI érdeklődésére a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.

Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint a bírósági döntést a fiatalabb vádlott elfogadta, az idősebb pedig megfellebbezte. Az előzetes letartóztatás további meghosszabbításáról a március eleji határidő lejárta előtt dönt majd ismét a Fejér Megyei Bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását