2024. április 30. - Katalin, Kitti

Áprilisra napolták az emberrablással vádolt rendőrök perét

Megkezdődött az emberrablással és más bűncselekmények elkövetésével vádolt volt kisvárdai rendőrök és civil bűntársaik pere Nyíregyházán kedden; az első és a másodrendű vádlott meghallgatása után áprilisra napolták el a tárgyalást.
2008. január 29. kedd 13:13 - Hírextra

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon ismertetett vádirati tényállás szerint a három volt rendőr - akiket az ügy felderítésekor azonnal elbocsátottak az állomány tagjai közül - és öt civil személy cigarettacsempészéssel kapcsolatban követte el a túszejtéses emberrablást.

Az elsőrendű vádlott, N. István, volt rendőr zászlós 300.000 forintért vásárolt adó- és zárjegy nélküli, csempészésből eredő cigarettát, de becsapták, mert a dobozokban csak papír volt.

A pénzét úgy akarta visszaszerezni, hogy társaival túszul ejtette az értékesítő testvérét, s szabadon bocsátásáért az összeget követelték.

A testvért és két ismerősét elcsalták egy földútra, ott gumibottal és tonfával fenyegették őket. A testvért betuszkolták egy gépkocsiba, a többieknek pedig azt mondták, hogy segítsék a pénz visszafizetését, mert ellenkező esetben a túszt megölik.

A fogva tartott személyt később arra kényszerítették, hogy telefonon kérje hozzátartozójától a pénzt, megjelölve az átadás helyét is.

Az időközben riasztott rendőrök a helyszínen, a pénz átadásánál a vádlottak közül négy személyt fogtak el, az onnan elmenekülő társaikat pedig a megindított nyomozás során vették őrizetbe.

A bíróság kedden az első- és a másodrendű vádlottat hallgatta meg, akik egymásnak ellentmondó állításokat tettek. Miután ugyanaz az ügyvédjük, a kialakult érdekellentét feloldása, más védő megbízása érdekében a Bálint Tibor által vezetett büntetőtanács áprilisra elnapolta a tárgyalást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását