2024. május 2. - Zsigmond

Hooker hat méter felett ugrott

Az ausztrál Steve Hooker hat méterrel nyerte a férfi rúdugrást egy vasárnapi perth-i versenyen, s ezzel a 15. atléta lett, aki átjutott ezen a magasságon. A 2006-os Jóakarat Játékok győztese hat méterig egyszer sem hibázott, az álomhatár azonban kétszer i
2008. január 28. hétfő 15:06 - Hírextra
"Minden körülmény adott volt ehhez az ugráshoz, s ugyan első kettőre kicsit hibáztam, végül sikerült" - mondta boldogan a 25 éves Hooker, aki a tavalyi vb-n csak a kilencedik lett.

Az ausztrál kiváló szabadtéri produkciója mellett az elmúlt napokban több fedettpályás viadalon is nagyszerű eredmények születtek. Ezek közül is kiemelkedik a tavalyi év női atlétájának választott etióp Meseret Defar teljesítménye, aki idei első versenyén, Bostonban fedettpályás világcsúcsot ért el két mérföldön (9:10.50 p).

A glasgow-i viadalt a svéd Susanne Kallur női 60 gátas produkciója tette emlékezetessé: a tavalyi szabadtéri vb-n negyedik sprinter a világcsúcstól mindössze 12 századdal elmaradva, 7.81 mp-es idővel nyert. Ugyanitt női magasugrásban a német Ariane Friedrich kereken két méterrel győzött csakúgy, mint egy nappal korábban az orosz Jelena Szleszarenko Moszkvában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását