2024. május 7. - Gizella

Együttműködési megállapodás a lelátók biztonságáért

Háromoldalú megállapodást írtak alá hétfőn a lelátók biztonságáért az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM), az Országos Rendőrfőkapitányság(ORFK) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetői.
2008. január 28. hétfő 07:53 - Hírextra

Az MLSZ honlapja szerint a megállapodás célja a szurkolói anonimitás felszámolása, a garázda, rendbontó személyek távoltartása a stadionoktól.

A felek között felosztották a feladatokat. Az ÖTM koordinálja az együttműködést és előkészíti a megvalósításhoz szükséges jogszabályokat, illetve áttekinti a régi szabályozásokat. Az MLSZ többek között szigorítja a pályarendszabályokat, szabályozza a szurkolók részvételét a mérkőzéseken, meghatározza a minimális rendezői létszámot és a stadionok minimális biztonsági felszereltségét. Ezenkívül létrehozza az MLSZ Biztonsági Információs Tájékoztatási Rendszert az érintett felek kommunikációjának és együttműködésének érdekében. Az ORFK a szurkolói anonimitást felszámoló adatbázist hoz létre és az MLSZ biztonsági előírásaihoz igazodva meghatározza a biztosítási folyamatokat és a rendőri létszámot.

A szervezetek az együttműködési megállapodásban rögzítettek végrehajtására feladattervet fogadtak el.

A megállapodást Elbert Gábor, az ÖTM sportszakállamtitkára, Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány és Kisteleki István, az MLSZ elnöke írta alá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását