2024. április 25. - Márk

Mega Mini koncert

Nagy sikerű, teltházas koncerttel ünnepelte szombaton este a Petőfi Csarnokban Török Ádám saját 60.születésnapját és együttese, a Mini megalakulásának 40. évfordulóját. A bő háromórás koncerten az együttes jelenlegi tagjain kívül ott voltak korábbi zenész
2008. január 27. vasárnap 06:59 - Hírextra
Török Ádám a külföldön legismertebb magyar blues-rock énekes, fuvolavirtuóz, ő szerezte a zenekar számainak többségét.

Az évfordulóra Messze visz az út címmel új CD és Fruit Pebbles címmel "bakelit" lemez jelent meg. Interjúkötet is készült(Reöthy Cecília munkája), a koncerten megvásárolható kiadványok igen kelendőek voltak.

A Török Ádám, Németh Károly (billentyűs), Köves (Pinyó) Miklós (dobos) és Paróczai Attila (basszusgitár) összetételű zenekar és vendégei 25 dalt játszottak. Az alapító tagok közül színpadra lépett Závodi János (gitár) és Németh Alajos (basszusgitár), s csatlakozott hozzájuk Török Péter (gitár - a zenekarvezető fia), Mohai Tamás (gitár), Muck Ferenc (szaxofon). A Minivel együtt ünnepelt Paul Camilieri, Svájcban élő angol gitáros-énekes és a svájci Tom Beck.

Elhangzott az este folyamán egyebek között a Kereszteslovag, a Gőzhajó, a Vissza a városba, a Bem Rockpart 6, az Asztalhoz leültem, az Apák és fiúk, valamint a Cream együttes nagy sikere, a Sunshine of Your Love.

Feltűnt a tömegben több ismert zenész is, többek között Babos Gyula, Frenreisz Károly, Várkonyi Mátyás, Németh Gábor, Fekete Jenő, Kiss Zoltán és Halper László.

Török Ádám az MTI-nek elmondta, hogy várakozásának megfelelően jól sikerült a buli, óriási hangulat volt a Petőfi Csarnokban. Ezen az estén a szokottnál több volt a blues - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását