2024. május 16. - Mózes, Botond

Lerobbantott betonsilók

Robbantással bontották le szombaton azt a négy miskolci betonsilót, amelyek helyére új bevásárlóközpont épül majd. Hatalmas tömeg gyűlt össze a miskolci betonsilók robbantásának hírére, a környéket lezárták, hogy biztonságosan tudják lebonyolítani a nem m
2008. január 26. szombat 16:50 - Hírextra
Az egykori Cementipari Gépjavító négy betonsilóját, - amelyek 40 méter magasak voltak és összességében mintegy 1.500 tonna súlyt tettek ki - 20 kilónyi robbanóanyaggal bontották le, helyükre egy hipermarket épül majd. A bontási vas- és betontörmeléket szelektíven kezelik, minden elemét különválogatják és újrahasznosítják - számolt be a részletekről Szádóczki Zoltán, a Bont-Épít Trans Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: már január eleje óta zajlanak a munkálatok az egyik áruházlánc számára értékesített mintegy 40 ezer négyzetméteres területen. Itt számos épületet, többségében vasszerkezetű, irodák, kovácsműhelyek elhelyezését szolgáló csarnokot tettek eddig a földdel egyenlővé. Nyolcvantonnás speciális bontógépekkel láttak neki az épületek teljes eltakarításának.

Arról is beszámolt, hogy az eddigi legnagyobb feladat a négy 40 méteres betonsiló eltávolítása volt. Az 1.500 tonnás építmény pilléreibe lyukakat fúrtak, ezekbe helyezték el a robbantópatronokat. A teljes területrendezéssel várhatóan március elejére készülnek el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását