2024. április 29. - Péter

Trabant készül a gyárban

Elindult az új Trabant fejlesztése. A prototípust a 2009-es frankfurti autószalonon mutatják be. Tavaly hatalmas sikert aratott egy újgenerációs Trabant-tanulmány 1:10 arányú modellje a frankfurti szemlén. A miniatűrt készítő Herpa nevű vállalkozás közvél
2008. január 25. péntek 17:14 - Hírextra
A legtöbben azt javasolták, hogy az új Trabant ára 10 ezer euró körül legyen.

Most megállapodás született az Individual Karosseriebau (IndiKar) nevű céggel a modell technikai fejlesztéséről - jelentette be a Herpa. A 100 főt, köztük 30 mérnököt foglalkoztató IndiKar speciális alkatrészeket és járműveket fejleszt, például páncélozott kocsikat politikusoknak.

A cég a 2009-re egy gazdaságos és innovatív Trabanttal akar előállni. A prototípus kifejlesztése után jöhet a sorozatgyártás, amelyhez további szakmai partnereket kell még találni - hangsúlyozta a Herpa szóvivője.

Az IndiKar telephelye egyébként az NDK népautójának szülőhelye, a szászországi Zwickau mellett van. A szászországi városban 1957-től kezdve nagyjából hárommillió Trabantot gyártottak. A termelés 1991-ben, Németország újraegyesítése után állt le. A keletnémet kultuszautónak azóta Zwickauban emlékművet is állítottak, amely a város jelképe lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását