2024. május 17. - Paszkál

Mi lesz MSZP társadalompolitikai tagozatának sorsa

Az MSZP társadalompolitikai tagozata országos minősítésének megvonását javasolja az a dokumentum, amelyről szombati ülésén dönt az MSZP választmánya - tudta meg választmányi tagokhoz közel álló forrásból pénteken az MTI.
2008. január 25. péntek 22:20 - Hírextra

A dokumentumban a minősítés megvonását azzal indokolják, hogy átfedés van a társadalompolitikai és más tagozatok munkája között.

A távirati iroda más forrásból úgy tudja, hogy több tagozat összevonását is javasolni fogják. Jelenleg több mint 30 tagozat működik az MSZP-ben.

A választmány ez évi első ülésén, szombaton dönt a tagozatok és platformok országos minősítésének megerősítéséről, illetve megvonásáról. Az erről szóló előterjesztést Szűcs Erika választmányi elnökhelyettes készítette elő, többször konzultálva a platformok és tagozatok képviselőivel.

Az MSZP választmányának az alapszabály szerint január 31-ig kell a minősítést elvégezni. Ilyen megerősítésre korábban nem került sor.

Az országos minősítés megvonása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a tagozat ne működhetne tovább. Jogai azonban csökkennek, miután a választmány ülésén nem teljes jogú, azaz szavazati joggal rendelkező tagként vennének részt, hanem csak meghívottként.

Az országos tagozatnak emellett joga van igénybe venni a párt infrastruktúráját és részt vehet más országos párttestület munkájában.

A 2005 elején alakult társadalompolitikai tagozat korábban többször kritizálta a kormányt, az MSZP-t. A tagozat egyet nem értését fejezte ki többek között a megszorításokkal, az egészségügyi reformmal kapcsolatban. A szerveződés vezetője jelenleg Gráner Gyula, a tagozat munkájába párton kívüliként bekapcsolódott Gazsó Ferenc szociológus is.

Az MSZP honlapján olvasható alapszabály szerint a tagozat olyan nyitott szerveződés, amely fórumot teremt a párttagok és nem párttagok elsősorban szakmai véleménynyilvánítására. Tagozat helyi, területi vagy országos jelleggel működhet, az országos tagozat elismeréséről a választmány dönt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását