2024. április 24. - György

Megszorítás vagy dinamizálás kell

Járai Zsigmond volt jegybankelnök szerint a megszorítások folytatásával vagy a gazdaság dinamizálásával lehet teljesíteni a konvergencia-programban kitűzött célokat. A Magyar Nemzeti Bank volt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: a 3 szá
2008. január 25. péntek 10:53 - Hírextra
A Magyar Nemzeti Bank volt elnöke szerint a magyar gazdaságpolitika vagy folytatni kell a megszorításával, vagy a gazdaság dinamizálásával teljesítheti teljesíteni a konvergencia-programban kitűzött célokat.

Járai Zsigmond az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: ha folytatódnak a megszorítások, akkor a tervezett 4 - 4 és fél százalék körüli szintre csökkenhet az idei költségvetési hiány, ugyanakkor az infláció a kormány által kitűzöttnél magasabb, 6 százalék körüli lesz.

Az Orbán-kormány korábbi pénzügyminisztere arról is beszélt, hogy az egészségügyben és az oktatásban nem tart elfogadhatónak elvonásokat az egyébként szükséges átalakítások végrehajtásához.

Járai Zsigmond szerint az állami adminisztráció és a szociális támogatások rendszere az a két terület, ahol csökkenteni kellene a kiadásokat.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását