2024. május 2. - Zsigmond

Elvérzett a magyar válogatott

Nem sikerült egyik célkitűzést sem teljesíteni, így a magyar férfi kézilabda-válogatott nem szerepelhet a pekingi olimpián, és a legjobb hat közé sem jutott be a norvégiai Európa-bajnokságon. Pedig Skaliczky László szövetségi kapitány csapata nem játszott
2008. január 25. péntek 10:51 - Hírextra

Előbb legyőzte az élmezőnyhöz tartozó spanyolokat, majd nagy csatában alulmaradt a világbajnok németekkel szemben, aztán ki-ki mérkőzésen magabiztosan diadalmaskodott a fehéroroszok felett. A középdöntőben már nem a magyarok mellé állt a szerencse. A svédek az utolsó támadásuk alkalmával egyenlítettek, aztán jött az Eb legrosszabb félidője, és az Izland elleni súlyos vereség. A címvédő franciák elleni szép siker nem ért semmit, a csapat középdöntős csoportjában a negyedik helyen végzett. A még kvótát nem szerzett válogatottak - így a magyar - közül az Eb-ről kettő indulhatott olimpiai selejtezőn, ez a norvég és a svéd csapat lett.

A magyarok búcsújának több tényezője is volt. Nem kellett volna pontot veszíteni a svédekkel szemben és utólag kiderült, "elég lett volna" öt góllal kikapni Izlandtól, és akkor most nem a hazautazást kellene szervezni, hanem lehetne örülni az olimpiai selejtezőt érő helyezésnek. De az is megfelelő lett volna, ha a svédek nem dobnak üreskapus gólt a záró másodpercben az ellenük mindenképpen győzni akaró spanyoloknak, vagy a norvég gárda nem egyenlít a horvátok ellen az utolsó támadás alkalmával, vagy ha a németek nem két, hanem négy góllal nyernek a svédek ellen vagy a svédek nyernek a németek ellen bármilyen arányban...

"Túl sok a ha. Saját kezünkben volt a sorsunk, és nem csak a mostani Eb-n, hanem a tavalyi vb-n is. Több esélyünk volt, nem éltünk vele. Elbuktunk, elbuktam" - mondta tömören Skaliczky, aki nem kíván foglalkozni a jövőjével. Annyi biztos, hogy szerződése ezzel lejárt, hiszen a csapat biztosan lemarad az olimpiáról.

Az viszont gyanítható, hogy új kapitánya lesz a férfi válogatottnak.

Furcsa, mert az olimpiai selejtezőre készülő magyar női csapatnak is. Németh András még a március 28-30. közötti kvalifikációs torna előtt állt fel.

Az viszont szomorúságra ad okot, hogy Athénnal ellentétben most biztosan nem lesz ott két magyar kézilabda-válogatott az olimpián.

Az Eb további programja:

szombat:
az 5. helyért:
Norvégia-Svédország 13 ó
az elődöntőben:
Horvátország-Franciaország 15:30 ó
Dánia-Németország 18 ó

vasárnap:
a 3. helyért: 13:30 ó
a döntőben: 16 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását