2024. április 27. - Zita

Budapest Köztér Program

Budapest Köztér Program névvel új városrehabilitációs programot indít a Studio Metropolitana Urbanisztikai Kutató Központ Kht. - hangzott el a szervezet által rendezett pénteki műhelybeszélgetésen Budapesten. A program célja tíz budapesti és három agglome
2008. január 25. péntek 17:39 - Hírextra
A programot több lépcsőben tervezik megvalósítani: 2008-ban a fent említett, összesen 13 terület megújítását és a tapasztalatok levonását követően kiszélesítenék a programot.

A rehabilitáció menedzselésének és az ehhez szükséges humán erőforrás költségeit, illetve a pályázati alap létrehozását a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Studio Metropolitana fizeti, az önkormányzatokat terheli majd a kivitelezés, de számítanak különböző szervezetek támogatására is.

A program támogatói jelenleg a Budapesti Kommunikációs Főiskola, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht., a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Budapesti Corvinus Egyetem tájépítészeti kara és a Főkert Zrt.

Kravalik Zsuzsa kifejtette: a szükségleteket már felismerték; a közterekkel kapcsolatos elvárás, hogy legyen neki gazdája, otthonos és biztonságos legyen és ne rongálják meg a vandálok. Kristin Faurest, a projekt felelőse úgy fogalmazott: a közterek legyenek "a város nappalijai".

Kravalik Zsuzsa hozzátette: rendelkeznek már példákkal - jókkal és rosszakkal egyaránt -, vannak terveik, rendszereik, hiányzik ugyanakkor a megvalósítás technikáinak kipróbálása, tapasztalata.
Gauder Péter, az SM ügyvezetője elmondta: sok helyen, szakmai műhelyekben foglalkoznak a főváros fejlesztésének újragondolásával, az egyes szervezetek között azonban nincs együttműködés. A most elinduló programnak többek közt ez az együttműködés is célja. A programra február 20-ig lehet jelentkezni, a résztvevő közterületekről 28-án döntenek.

A Studio Metropolitana pénteki műhelybeszélgetésén az érintett szakemberek nemzetközi példákkal (New York, London, Stockholm, Oregon) és a korábbi budapesti beruházások, fejlesztések (Magdolna-negyed, Ráday utca, Erzsébet tér, Mátyás tér) példáival mutatták be a köztérfejlesztés jelenlegi tendenciáit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását