2024. április 29. - Péter

A Fidesz a köztévé átpolitizálása ellen

A Fidesz levelet írt a Magyar Televízió elnökének pénteken, mert az ellenzéki párt szerint a köztévében futó több produkció is része a kormány népszavazási propagandájának.
2008. január 25. péntek 11:38 - Hírextra
"Tisztelettel kérjük Elnök urat, hogy haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott Magyar Televízió ne lehessen terepe a kormány közpénzen folyó népszavazási propaganda-hadjáratának sem közvetlen, sem közvetett módon" - írta Cser-Palkovics András, a Fidesz média munkacsoportjának vezetője Rudi Zoltán MTV-elnöknek.

A fideszes képviselő szerint ugyanis a köztévében futó több produkció - animációs filmek, "társadalmi célú" hirdetések, reklámok - "a közpénzből finanszírozott kormányzati propaganda-hadjárat" részét képezik.

Cser-Palkovics András a levélben azt kéri az MTV elnökétől, hogy az ügyben meghozott intézkedéseiről írásban tájékoztassa.

Az ellenzéki politikus arról is ír, hogy a Fidesz szerint nemcsak elfogadhatatlan, hanem az alkotmány szellemiségével is ellentétes, hogy a kormány az emberektől - adóemelések, megszorítások, és más sarcok formájában - elvett pénzből folytat kampányt "az emberek ellen".

Az MTV januárban indította el Modern Képmesék címmel animációs filmsorozatát, amelyben nyolcvan közéleti témát dolgoznak fel. A Tóta W. Árpád publicista szövegeivel elkészült sorozat eddig például foglalkozott a környezetvédelemmel, a nyugdíjasokkal, a magyar felsőoktatással, az állami újraelosztással, a gyógyszerekkel, az egészségüggyel, a közlekedéssel, a közhivatalokkal, a reklámmal és a feketemunkával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását