2024. április 30. - Katalin, Kitti

Puskás továbbra is harmadik

Puskás Ferenc továbbra is őrzi harmadik helyét a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) góllövő-örökranglistáján.
2008. január 24. csütörtök 19:37 - Hírextra

Az Aranycsapat 2005. november 17-én elhunyt legendás kapitánya 511 bajnoki találatot jegyez, melyeket a Budapesti Honvéd és a Real Madrid színeiben szerzett. Nála többször csak a brazil Pelé (541), és az osztrák Josef Bican (518) volt eredményes.

Az élmezőny tagjai közül csak a 1994-ben világbajnok brazil Romario aktív, aki 22 góllal marad el Puskástól, ezzel negyedik az örökranglistán.

A különleges rangsorban az első tucatban között további három magyar szerepel: Schlosser Imre 417 góllal 6., Zsengellér Gyula 416 találattal 7., míg a 12. Szusza Ferenc 393-szor volt eredményes.
Az IFFHS honlapján található, legalább 200 bajnoki gólt szerző játékosok rangsorában Hakan Sükür 2007-ben előzte meg az egyetlen magyar aranylabdást, Albert Flóriánt, Henrik Larsson pedig Tichy Lajost hagyta le. A listára az előző esztendőben iratkozott fel Ruud van Nistelrooy, aki Dunai Antallal együtt 203 gólnál tart, míg Thierry Henry Kubala Lászlóval együtt 202 gólos.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását