2024. április 29. - Péter

Digitálisan analfabéta kormányok a digitális írástudásért

Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár a mai napon vitaindító prezentációt tartott a Government Leaders’ Forum berlini ülését. A liberális szakpolitikus előadásának témájaként a „digitálisan analfabéta kormányok a digitális írástudásért
2008. január 24. csütörtök 10:03 - Hírextra
A témában Pat Cox, az Európai Parlament volt elnöke, a European Movement International elnöke tart bevezetőt. Beszédet mond Magyar Bálint mellett Mary Hanafin, Írország oktatási minisztere. Az Európai Bizottságot Kristin Schreiber képviseli, a német rektorok nevében pedig Prof. Dr. Margret Wintermantel szól hozzá a vitához.

A fórumon tartott előadásában Angela Merkel és Bill Gates is érintette a digitális eszközök oktatási célú felhasználásának lehetőségeit.

A liberális politikus egyik legfontosabb megállapítás szerint nem csak jogot, de lehetőséget is kell biztosítani az információhoz jutáshoz. A digitális analfabéták hátránya a munkaerőpiacon a hajléktalanokéval vetekszik.

Magyar Bálint kitért arra is: az új technológiák használata nem történhet a régi reflexekkel – hiába rendelkezik egy diák notebookkal, ha tankönyvei csak nyomtatott formában érhetők el. Ezt kell felismernie annak a kétségkívül nehéz helyzetben lévő kormánynak, aki egyszerre igyekszik a támogatottságát megőrizni, szavazatokra váltani, és ugyanakkor egy jobb jövőt építeni.

Az SZDSZ politikusa ezért paradigmaváltást sürget: a kétdimenziós szemlélet helyett ideje a háromdimenziós valósággal szembenéznünk.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását