2024. május 3. - Tímea, Irma

Csaltak a vállalkozók

Jelentős kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt indult eljárás négy nyíregyházi vállalkozó ellen; a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Alföldi Regionális Nyomozó Hivatala az ügyet vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek - közölte a hivatal sajtóref
2008. január 24. csütörtök 11:11 - Hírextra

A lezárult nyomozás adatai szerint az egyik vállalkozó még 2004-ben olyan társakat vont be egy cipőkészítő üzem építésébe, akik az elvégzett munkáról számlát nem adtak, s a munkavállalóik után a közterheket sem fizették meg - mondta Bordásné Jánvári Regina.

A pénzügyőr hadnagy tájékoztatása szerint az építkezés fővállalkozója a beruházás könyvelésének fedezésére látszólagos alvállalkozói láncolatot alakított ki, s fiktív számlákkal igazolta kiadásait, sőt azok után jogosulatlanul még az általános forgalmi adót is visszaigényelte.

A nyomozás megállapítása alapján csak az áfacsalás összege 10 millió 400 ezer forint volt - jegyezte meg a sajtóreferens.

Hozzátette: a számlázó ál alvállalkozók, akik egyébként alkalmazottakkal sem rendelkeztek, visszadátumozott számlákat adtak a fővállalkozónak könyvelése "rendbe tételéhez".

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-Alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának a vállalkozók ellen benyújtott vádemelési javaslatáról a Nyíregyházi Városi Ügyészség dönt majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását