2024. május 6. - Ivett, Frida

A népszavazásról is szó lesz az MSZP ülésén

A népszavazási kampány is szóba kerül az MSZP választmányának ez évi első ülésén, szombaton Budapesten - tájékoztatta Simon Gábor, a testület elnöke csütörtökön az MTI-t.
2008. január 24. csütörtök 13:27 - Hírextra

Az MSZP-nek 2008-ban nagyobb figyelmet kell fordítania a reformok társadalmi elfogadottságára - közölte Simon Gábor.

Hangsúlyozta: a március 9-i, a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntő népszavazás előtt a választmány tagjainak is segíteniük kell elmagyarázni, hogy a változások egy korszerűbb, igazságosabb társadalom létrejöttét szolgálják.

A választmány elnöke azt mondta: zárt ülésén hallgatják meg Kondorosi Ferencet, az Új rend és szabadság programjáért felelős kormánybiztost.

A kormánybiztos tájékoztatást ad arról, milyen intézkedéseket tervez a kormány a feketegazdaság és a feketemunka visszaszorítására, a közlekedésbiztonság fokozására, a szigorúbb fogyasztóvédelemre, és mit tervez "a legutóbbi időben elhatalmasodott gyűlöletkeltő fellépések ellen".

Simon Gábor elmondta: Ujhelyi István, a párt alelnöke az MSZP képzési és továbbképzési stratégiájáról tart tájékoztatót.

A választmányi elnök közölte: a testület meghallgatja és várhatóan elfogadja az elnökség és a választmány delegáltjaiból álló munkabizottság javaslatát arról, mely platformok és tagozatok nyerték el az országos minősítést.

Az MSZP 2007-ben módosított alapszabálya szerint az országos tagozatok, illetve platformok elismerésének megerősítéséről 2008. január 31-ig kell döntetnie a párt választmányának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását