2024. április 19. - Emma

Norbi hazudott!

A fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított a Development Service Consulting Kft. (korábban: Norbi.hu kft.) valamint a Norbi Update Worldwide Zrt. - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amely több mi
2008. január 23. szerda 19:04 - Hírextra
Előbbi vállalkozás az Update életmódrendszer részét képező ételízesítőkkel és leveskockákkal kapcsolatban, a másik társaság pedig az általa kiadott Norbi Update - Minden amit a fogyásról tudok című könyvben az életmódrendszerrel összefüggésben tanúsított a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást.

Emiatt a Development Service Consulting Kft.-nek 2 millió, a Norbi Update Worldwide Zrt.-nek pedig egymillió forint bírságot kell fizetnie.

A Norbi.hu Kft "olyan kijelentéseket (kispórolják belőlük a fűszereket s helyettük nátrium-glutamáttal töltik meg a zacskókat, a termékek kiváltják a kínaiétterem-jelenséget stb.) tett a piacon fellelhető ételízesítőkre és leveskockákra, amelyek az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) szakvéleménye szerint a valóságnak nem felelnek meg, pontatlanok".

Ezekkel egyébként - a GVH szerint - nem a tájékoztatás volt a célja a vállalkozásnak, hanem "az Update rendszer népszerűsítése oly módon, hogy a nem Update ételízesítők és leveskockák állítólagos kedvezőtlen tulajdonságait emeli ki".

A GVH szerint a fogyasztók megtévesztésére alkalmas a Norbi Update Worldwide Zrt. által kiadott, Norbi Update - Minden amit a fogyásról tudok című könyv borítójának elő- és hátsó lapján, illetve 1. oldalán egyaránt szereplő "tudományosan alátámasztott" közlés is.
A versenyhatóság álláspontja szerint az Update rendszer esetében jelenleg tudományos alátámasztottságról nem lehet beszélni.

A Magyar Távirati Iroda munkatársa megkérdezte a GVH illetésekét, hogy kik panaszolták be Schobert Norbert cégeit, ám a GVH illetékese azt mondta, semmilyen információt e tekintetben nem adhat, tehát nem lehet tudni, hogy versenytársak vagy vásárlók, fogyasztók kezdeményezésére indult eljárás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását