2024. április 20. - Tivadar

Megszűnik az FC Sopron

A megszűnés fenyegeti a Soproni Ligában szereplő FC Sopron labdarúgócsapatát - legalábbis ez derült ki azon a budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a REAC Sopronba költözését.
2008. január 23. szerda 16:35 - Hírextra
Fodor Tamás polgármester arról számolt be, hogy pénteken emelkedhet jogerőre az FC Sopron licencének megvonása, amelyről a magyar szövetség január 4-én döntött arra hivatkozva, hogy a klubnak a játékosokkal, az MLSZ-szel és az APEH-hel szemben is van fennálló adóssága.

"Szinte lehetetlen, hogy változás álljon be az ügyben, hiszen nincs pénz a csapatot működtető gazdasági társaság számláján, ráadásul az APEH részéről inkasszó van érvényben, azaz minden pénz, ami a számlára kerül, azonnal az adóhatósághoz vándorol, amíg ki nem egyenlítődik a cég tartozása. Emellett a csapatot jogerősen kizárták az átigazolásból, illetve 3 pontot levontak tőle az MLSZ-szel szemben fennálló adósság miatt" - mondta Abdai Géza, Sopron sportért is felelős alpolgármestere.

Fodor elmondta: mindent megtettek a soproni futball megmentéséért, de ez az olasz többségi tulajdonosok miatt mégsem sikerülhetett, ezért kellett más alternatívát találnia a városvezetésnek. A REAC költözésével nem marad élvonalbeli csapat nélkül a város.

"Múlt hétfőn 1 eurós vételi ajánlatot tettünk az olaszok által vezetett, többségi tulajdonnal rendelkező, londoni bejegyzésű cégnek. Az üzlet végül azért nem jött létre, mert az olaszok nem nyújtottak 300 ezer eurós banki garanciát a tartozások fedezésére. Márpedig a város csak így lett volna hajlandó átvenni a Sopron FC Kft. irányítását, mivel közpénzeket adósságrendezésre nem használhat" - mondta Fodor.

A sajtótájékoztató résztvevői szerint a licencüggyel kapcsolatban kevés esély van a fellebbezésre, hiszen az olasz tulajdonosok a múlt csütörtöki taggyűlésen sem jelentek meg, illetve Köteles Zsolt ügyvezető is rendre elérhetetlennek bizonyul.

Fodor szerint az FC Sopronnal kapcsolatban a megoldandó problémák közé tartozik az utánpótlás helyzete, mivel 400 gyereknek nem mondhatják azt, hogy mostantól az utcán futballozzanak.
Amennyiben pénteken jogerőre emelkedik a licencmegvonás, akkor az FC Sopront kizárják az élvonalból, így az MLSZ tájékoztatása szerint automatikusan a tabella utolsó, 16. helyére kerülne nulla ponttal. Azonban mivel a csapat lejátszotta mérkőzéseinek felét a Soproni Ligában, így a többi együttes a Sopron ellen szerzett pontokat megtarthatja. A tavaszi szezonban pedig a Sopron aktuális ellenfele mindig szabadnapos lenne és a mérkőzés három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel megkapná.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását