2024. április 16. - Csongor

Bécs a gyermekkoldulás ellen

A bécsi hatóságok a jövőben büntetni kívánják a gyermekek kéregetésre kényszerítését. A tartományi közbiztonsági törvény módosításaként kidolgozott tervezet értelmében 700 euróval vagy egyheti elzárással sújtanák azokat, akik kiskorúakat bármilyen formába
2008. január 23. szerda 16:44 - Hírextra
A cselekmény közigazgatási szabálysértésnek minősül majd.

A vonatkozó javaslatot most vizsgálják a szakértők. A bécsi tartományi parlament várhatóan március végén fogadja el a rendelkezést, amely tervek szerint júniusban lép hatályba.

Az intézkedésre az indoklás szerint azért van szükség, mert az utóbbi időben megnőtt azoknak az eseteknek a száma, amikor gyerekeket kényszerítettek koldulásra, kihasználva, hogy az ő sanyarú sorsuk nagyobb részvétet ébresztenek az emberekben. A kiskorúaknak gyakran órákon át kell az időjárási körülményektől függetlenül az utcán állniuk, a koldulásért kapott pénzt pedig be kell szolgáltatniuk a háttérembereknek, bárkik legyenek is azok. Az illetékesek szerint a kizsákmányolásnak ez a formája elfogadhatatlan.

A törvénytervezet megfogalmazásánál elsősorban a gyerekek érdekeit tartották szem előtt, ezért a büntető cikkelyek mellett olyan szociális intézkedéseket is belevettek a javaslatba, amelyek révén javítani szeretnének a kiskorúak életkörülményein. Az utóbbi téren a bécsi hatóságok együtt kívánnak működni azokkal az országokkal - például Romániával és Bulgáriával -, amelyekből a koldulásra fogott gyerekek egy része származik.

Arról nincs szó, hogy a koldulást teljes egészében betiltanák az osztrák fővárosban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását