2024. május 7. - Gizella

Medgyessy Péter Izraelben

Medgyessy Péter részt vett és beszédet mondott hétfőn az Izraelben rendezett Herzliya Konferencián. A január 20. és 23. között megrendezésre kerülő, a közel-keleti térség egyik legjelentősebb gazdasági és politikai tanácskozásán a magyar politikus a globá
2008. január 23. szerda 15:56 - Hírextra
Medgyessy Péter a konferencia ideje alatt számos vezető izraeli politikussal tárgyalt. Találkozott Benjamin Netanjahu volt miniszterelnökkel, akinek tájékoztatást adott a magyar gazdaság helyzetéről és a reformok alakulásáról. A jelenleg ellenzéki, jobboldali Likud párt elnöke volt a kivitelezője azoknak a strukturális reformoknak Izraelben, amelyek hatására folyamatosan növekszik az izraeli gazdaság teljesítménye.

A volt kormányfő tárgyalásokat folytatott Stanley Fischerrel, az Izraeli Nemzeti Bank elnökével, találkozott Colette Avitallal, az izraeli parlament, a Knesszet alelnökével, valamint Tomi Lapid magyar származású politikussal is. Medgyessy Péter további magyarországi befektetési lehetőségekről tárgyalt a hazánkban már jelenlévő, a legmeghatározóbb izraeli üzletemberek közé tartozó Juli Oferrel és az ingatlanberuházásairól ismert Africa-Israel csoport vezetőségével.

A konferencián a volt miniszterelnök mellett felszólalt Simon Peresz izraeli államfő, Tzipi Livni izraeli külügyminiszter, José Maria Aznar Spanyolország volt miniszterelnöke és William Cohen volt amerikai védelmi miniszter is.

Kormányszóvivői Iroda
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását