2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Külön sorban a férfiak és a nők

Ezentúl szigorúan külön sor és külön kassza vár a női, illetve a férfi bevásárlókra a szupermarketekben a délkelet-ázsiai Malajzia Kelantan nevű államában, amelyet az ellenzéki Pánmaláj Iszlám Párt irányít.
2008. január 23. szerda 09:11 - Hírextra
Bár a helyi törvény eddig is érvényben volt, most bejelentették: ezentúl a hatóságok külön bírságot vetnek ki azokra a bevásárlóközpontokra, amelyekben az emberek - pontosabban külön a férfiak és a külön a nők - nem tartják be az előírást.

Anual Bakrat Aron, a párt szóvivője közölte: az állam főminisztere, Nik Aziz Nik Mat "a nők védelmében hozta a szigorítást, nehogy a sorban a férfiak molesztálják őket, és hogy elkerüljék a szoros közelséget a nemek között a bevásárlás közben".

Kelantan az egyedüli olyan malajziai állam, amelyet az iszlám ellenzék irányít, immár 17 éve. A párt egyik első intézkedése volt, hogy bevezette a "sori elkülönítést", ám az utóbbi időben a bevásárlók egyre kevésbé tartották be a szabályt, és a hatóságok szemet hunytak a dolog felett.

Az AP híréből nem tűnik ki, mennyivel kerül többe ezentúl, ha a kasszához együtt állnak sorba a férfiak és a nők - ami különösen a csúcsidőszakokban, vagy éppen a kiárusításoknál gyakori, tekintettel az alacsonyabb árakra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását