2024. május 2. - Zsigmond

Phelps már most bombaformában

A férfiúszás jelenlegi világelsője, Michael Phelps kedvező előjelekkel várhatja a pekingi olimpiát, edzője szerint az amerikai klasszis már most kirobbanó erőben és bombaformában van.
2008. január 22. kedd 13:17 - Hírextra

"Minden várakozásomat felülmúlta. Jóval gyorsabb, mint egy évvel ezelőtt ilyentájt volt, és élete eddigi legjobb idénykezdetét produkálja" - fogalmazott Bob Bowman azt követően, hogy tanítványa három nap alatt hatból öt számot megnyert a Dél-kalifornai Grand Prix elnevezésű rövidpályás viadalon, valamennyiszer a tavalyinál jobb idővel diadalmaskodva. Ráadásul úgy teljesítette a keddi programot, hogy a 100 yard pillangó után 40 perccel jött a 100 yard hát, majd 45 perccel később a 100 yard mell, s csak ez utóbbi számban kellett beérnie a második hellyel.

Phelps - aki Cseh László legfőbb riválisa - a tavalyi vb-n, Melbourne-ben, a váltósikerekkel együtt hét aranyérmet gyűjtött, s négy egyéni világcsúcsot úszott. A 2004-es, athéni olimpián hat aranyérmet nyert amerikai fenomén többször megerősített szándéka szerint a pekingi olimpián szeretné felülmúlni honfitársa, a legendás Mark Spitz 1972-es müncheni csúcsát, azaz nyolc elsőséget akar begyűjteni az augusztusi ötkarikás játékokon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását