2024. május 2. - Zsigmond

Gárdavédő exminiszter

Szabó János volt kisgazda agrárminiszter üdvözli a Magyar Gárdát, amelynek jelenléte szerinte visszatartó erejű a "cigánybűnözéssel" szemben.
2008. január 22. kedd 11:30 - Hírextra

Erről a politikus-ügyvéd, aki 1990-ben a Független Kisgazdapárt jelöltjeként szerzett országgyűlési mandátumot és a földművelésügyi miniszteri tisztséget 1993-1994-ben töltötte be, a győri önkormányzat közigazgatási bizottságának külső tagjaként beszélt a testület múlt heti ülésén - írta a Kisalföld keddi száma az ülés jegyzőkönyvére hivatkozva.

A lap közölte: a közgyűlés Pádár László szocialista önkormányzati képviselő, a Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének megyei elnöke indítványára csütörtökön tárgyal arról, hogy az önkormányzat elhatárolódik-e a Magyar Gárdától. Az előterjesztéssel múlt héten foglalkozott a képviselő-testület közigazgatási bizottsága. Az ülés hivatalos, tartalmi jegyzőkönyve került a lap birtokába.

Eszerint Szabó János arról beszélt, hogy a civil szerveződéseket és a civil kurázsit mindenki támogatja és ilyen civil kurázsi a Magyar Gárda is.

Statisztikai adatokkal próbálta szemléltetni a cigányok által elkövetett bűncselekmények arányát és úgy fogalmazott: azok döntő hányada vagyon elleni, tehát amit a lakosság nagy többsége felhalmoz, azt a kisebbség jogtalanul fogyasztja.

A politikus jelezte, nem érti a szervezettel kapcsolatos félelmeket, hiszen a gárda nem rendezett pogromot a cigányok ellen. Megjegyezte: a cigány fajt nem lehet általánosságban elítélni, de a tendenciát meg kell állítani. Kifejtette azt is: két megoldás létezik a probléma kezelésére, az egyik a kiirtás, a másik az eltartás. Szerinte miután az előbbi szóba sem jöhet, marad az utóbbi, az eltartás.
A lap újságírója megszólaltatta Szabó Jánost, aki kijelentette: a tartalmi jegyzőkönyv hűen adja vissza az általa a bizottsági ülésen megfogalmazottakat.

A Kisalföld úgy tudja, Szabó János győri ügyvéd a városi közgyűlés közigazgatási bizottságába politikai alku nyomán került be, miután a 2006-os országgyűlési választások második fordulója előtt az utolsó pillanatban visszalépett a fideszes Szakács Imre javára. Szabó János a legutóbbi parlamenti választáson nem párttagként a Magyar Demokrata Fórum színeiben indult a győri kettes számú választókerületben - írja a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását