2024. április 26. - Ervin

Felkészülési tornák egymás hegyén-hátán

A februári olimpiai selejtezőre készülő magyar női vízilabda-válogatott a hétvégén Barcelonában nemzetközi tornán vesz részt a spanyol házigazdák csapata mellett Hollandia és Oroszország nemzeti együtteseinek társaságában.
2008. január 22. kedd 15:00 - Hírextra
A négyes viadal előtt Godova Gábor kapitány választottjai a Hajós Alfréd uszoda 33-as, sátortetős medencéjében készülnek, s a katalóniai kiruccanást követően, hétfőtől ismét a Margitszigeten dolgozik tovább a gárda. Aztán január 31-től újabb torna következik: Athénban, a hagyományos Thetisz Kupán szerepel a válogatott. Itt a görögök, a hollandok, az oroszok és az ausztrálok lesznek az ellenfelek.

Az év olimpia előtti legnagyobb feladatát, a február 17. és 24. között esedékes, olaszországi selejtező tornát megelőzően egy harmadik nemzetközi erőpróba is vár a magyar válogatottra: február 7. és 10. között Dunaújváros ad otthont egy szintén ötcsapatos vetélkedőnek, amelyet a Vodafone Kupáért írtak ki, s amelyen a német és a görög együttes mellett az imperiai kvalifikációs riválisok közül kettő - a spanyol és a kanadai válogatott - ellen is vízbe száll a Godova-csapat.

A terv szerint Stieber Mercedesék február 15-én utaznak el Nizzába, ahonnan alig egy órai buszozás után érnek el a Ligur-tenger partján fekvő városba. Az imperiai selejtezőről az első három helyezett jut ki biztosan az augusztusi olimpiára. Afrika szövetségének márciusban kell végső választ adnia arra, hogy a kontinens képviselteti-e valamelyik nemzeti válogatottal magát az olimpián, mert ha nem, akkor az imperiai viadal negyedik helyén végzett csapat is ott lehet a kínai fővárosban.

Az olaszországi kvalifikációra a szurkolóknak utazást szerveznek. A részletekről a vízilabda-szövetség honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását