2024. április 24. - György

Fánkparádé

Télbúcsúztató, farsangi népszokásokat felelevenítő egész napos családi programot szerveznek Pilisszentkereszten február 2-án fánkparádéval és legénybíró-választással.
2008. január 22. kedd 07:57 - Hírextra

Tavaly első ízben - hagyományteremtő szándékkal - rendezte meg a Pilisszentkereszti Szlovák Önkormányzat a Pilis Kavalkádot és Fánkfesztivált.

A program célja - azonkívül hogy szórakoztassa a résztvevőket - megismertetni a Pilisben és az ország más területein élő nemzetiségek hagyományait, kulturális értékeit, bemutatni, hogy az egyes népcsoportok hogyan tudnak egymás mellett békésen együtt élni és tevékenykedni - közölte az MTI-vel Demjén Tamásné, a falu szlovák önkormányzatának elnöke.

A helyi szlovák nemzetiségi általános iskolában megrendezendő egész napos családi programban lesz vetélkedő, arcfestés, lufihajtogatás, folklórműsor, legénybíró-választás, rönkhúzó vetélkedés, fánkevő- és fánksütőverseny, bohócműsor, koncert, színházi előadás, játszóház és bál egyaránt.
A rendezvényre - amely délelőtt 11-kor misével kezdődik - ingyenes a belépés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását